Scroll down

Alternate Text

Dossier: Jeugdstrafrecht Internationaal

De achtergrond

Defence for Children streeft er wereldwijd naar om de rechtspositie van kinderen die verdacht zijn van of veroordeeld zijn voor een strafbaar feit, te verbeteren. Het gaat vaak om kinderen die te maken hebben met armoede, mishandeling of problemen thuis. Het is belangrijk dat kinderen van hun fouten kunnen leren en een tweede kans krijgen. Daarvoor is het nodig dat Staten een apart systeem inrichten met kindgerichte wetten, procedures en instellingen. Defence for Children werkt samen met veel internationale partners aan het implementeren van kinderrechten in nationale wetgeving en in de praktijk. Deze kennisuitwisseling vindt onder meer plaats in Kosovo, Albanië, Oekraïne, Palestina, Sierra Leone en Mongolië.

Tevens vragen we landen om actief mee te werken aan de 'UN Global Study on children deprived of liberty' geleid door professor Manfred Nowak, door middel van financiering en het delen van informatie.

Maartje Berger

“Wereldwijd zitten kinderen - onder schrijnende omstandigheden - jarenlang vast in een kleine kale cel zonder goede voorzieningen en zonder mogelijkheden om zich te ontwikkelen of op hun toekomst voor te bereiden. Dat moet echt anders.”

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee