Scroll down

Alternate Text

Podcast: Recht van Spreken

Over de podcast

Dit is Recht van Spreken, de podcast over kinderrechten van Defence for Children. Iedere maand spreekt host Carrie van der Kroon met professionals en jonge ervaringsdeskundigen. Want er is nog veel mis als het gaat om naleving van kinderrechten. De gevolgen daarvan zijn groot, op korte en op lange termijn. Wat moet er worden aangepakt? Welke ideeën en oplossingen zijn er? Onze gasten hebben recht van spreken, dus hoog tijd om naar hen te luisteren! Afleveringen zijn gerelateerd aan de onderwerpen waar Defence for Children voor opkomt: armoede, familie, jeugdhulp, jeugdstrafrecht, meisjesrechten, migratie, onderwijs en seksuele uitbuiting.

Vreemdelingenbewaring Dossier Klein

Aflevering 1: Ontwikkelingsschade kind door lange verblijfsonzekerheid

In het vreemdelingenbeleid in Nederland wordt niet goed gekeken naar de rechten en belangen van het kind. Hierdoor lopen vreemdelingenkinderen grote schade op in hun ontwikkeling. Defence for Children wil dat hier structurele verandering in komt in de komende regeringsperiode.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee