Scroll down

Alternate Text

Een rechtvaardige wereld voor kinderen

Ook na uw overlijden kunt u van betekenis zijn voor de kinderen op de wereld. Door na te laten aan Defence for Children draagt u bij aan de rechtsbescherming en de toekomst van deze kwetsbare groep in onze samenleving.

Een testament stelt u in staat om na uw dood te zorgen voor uw nabestaanden. Steeds meer Nederlanders besluiten om in hun testament een goed doel op te nemen. Als u een goed doel opneemt in uw testament, zorgt u voor de toekomst van de wereld. Door kinderrechtenorganisatie Defence for Children op te nemen in uw testament laat u voor kinderen een rechtvaardige wereld na. Defence for Children komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Leidraad voor ons werk is het VN-Kinderrechtenverdrag. Met onderzoek, voorlichting, lobby, actie en rechtshulp verdedigt Defence for Children de rechten van kinderen en stelt schendingen aan de kaak. Wij richten ons daarbij met name op kwetsbare kinderen en jongeren.

Kinderrechtenhelpdesk

Het kloppend hart van ons werk is de door giften gefinancierde Kinderrechtenhelpdesk. Via deze helpdesk biedt Defence for Children geheel kosteloos juridische ondersteuning aan kinderen, ouders en professionals in zaken waarbij kinderrechten in het geding zijn. We zetten die extra stap waar andere instanties ophouden. Wanneer bijvoorbeeld een juridische procedure de schending van een kinderrecht niet kan stoppen, doen we verder onderzoek en pleiten we voor aanpassing van wetgeving, zodat deze rechtvaardiger wordt en in lijn komt met het VN-Kinderrechtenverdrag. Met uw nalatenschap kan Defence for Children kinderrechtenschendingen bestrijden. Zo werken we aan een rechtvaardige toekomst voor kinderen. De naleving van het Kinderrechtenverdrag is nog lang geen vanzelfsprekendheid. Wereldwijd niet, maar ook niet in Nederland. Daarom blijft Defence for Children zich inzetten voor rechtvaardigheid. Voor kinderen in Nederland en daarbuiten.

ANBI status

Defence for Children is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft Defence for Children geen belasting te betalen over het bedrag dat wordt nagelaten. Met andere woorden: er kunnen meer kinderen worden geholpen met hetzelfde bedrag dat wordt nagelaten aan Defence for Children, omdat dit bedrag een belastingvrije schenking betreft.

Notaris

Denkt u na over uw nalatenschap en overweegt u Defence for Children op te nemen in uw testament? Dit doet u bij de notaris, deze legt uw nalatenschap vast in een testament. Wilt u een deel nalaten aan een goed doel? Dan moet u een aantal zaken regelen. Zo is het verstandig in uw testament een executeur te benoemen.

Voordelen

Een goed doel opnemen in uw testament heeft de volgende voordelen:

  • U laat uw idealen voortleven na uw dood.
  • Heeft een goed doel de ANBI-status, zoals Defence for Children, dan hoeft deze conform de huidige regelgeving geen erfbelasting af te dragen. Hierdoor kunnen wij het deel van de nalatenschap voor de volle 100% inzetten voor onze doelstellingen!
  • Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kijk voor meer informatie op de website van Goede Doelen. Of op de website van Notaris.nl.

Het is belangrijk dat u voldoende informatie heeft over het opstellen van een testament en de besteding van uw gift. Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan om alle mogelijkheden door te nemen. We bespreken uw ideeën en wensen graag persoonlijk en helpen u waar nodig verder. Voor advies over nalatenschap kunt u terecht bij onze adviseur Nalatenschappen Els Brands. Zij is te bereiken via e-mailadres nalaten@defenceforchildren.nl.

U kunt op verschillende manieren uw erfenis verdelen, door:

NuNotariaat

Defence for Children werkt samen met NuNotariaat.nl. Via NuNotariaat.nl kunt u uw testament regelen voor een vaste lage prijs van 250 euro (twee testamenten voor partners kosten 399 euro). Het online proces bij NuNotariaat wordt door veel mensen als plezierig en efficiënt ervaren omdat u veel gratis informatie vooraf krijgt en u maar één keer naar de notaris gaat voor het ondertekenen van de akte.

Lees meer op NuNotariaat.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee