Scroll down

Alternate Text

Inclusief onderwijs

Op grond van internationale VN-Verdragen heeft ieder kind recht op onderwijs in een inclusief onderwijssysteem. De overheid moet zorgen voor een onderwijssysteem dat gebaseerd is op gelijke kansen ongeacht hun achtergrond of ondersteuningsbehoefte. Maar sinds de invoering van het passend onderwijs staan nog steeds veel kinderen aan de zijlijn. Defence for Children roept de Nederlandse staat op te kiezen voor inclusief onderwijs, zodat ieder kind zich volledig kan ontwikkelen. Fotografe Daniella van Bergen portretteerde Lauren, Kamil, Berdi, Merijn en Idman die allen vanuit hun eigen ervaringen pleiten voor inclusief onderwijs.

Bekijk de fotoreportage

We Are Family

Broers en zussen zouden bij uithuisplaatsing altijd samen in een pleeggezin geplaatst moeten worden, tenzij het niet in het belang is van (één van) de kinderen. Nederland kent echter geen wet waarin staat dat broers en zussen bij uithuisplaatsing bij elkaar moeten blijven. Daarom worden broers en zussen bij uithuisplaatsing vaak niet in hetzelfde pleeggezin geplaatst. Deze huidige praktijk en wetgeving is niet in lijn met het VN-Kinderrechtenverdrag. Vijf HBO-studenten van de Fotovakschool in Amsterdam hebben met enthousiasme gewerkt aan het in beeld brengen van broers en zussen en maakten prachtige inkijkjes in het leven van broers en zussen. 

BEKIJK DE FOTOREPORTAGE

This Is Me

Denk je bij Thailand aan wuivende palmen op witte stranden, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking? Je bent niet de enige! Het aantal toeristen is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld. Dit zorgt voor goede inkomsten en meer welvaart maar heeft ook een schaduwzijde: groei van het aantal kinderen dat slachtoffer is van seksuele uitbuiting. Fotografe Marieke van der Velden bezocht twee opvanghuizen voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. Ze luisterde naar de jongeren wat het voor hen betekent om met hulp weer een perspectief te krijgen op de toekomst. Wie tekenen zij als evenbeeld van zichzelf? Met de veiligheid van het masker laten zij een tip van de sluier van zichzelf zien.

Bekijk de fotoreportage

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee