Scroll down

Alternate Text

Veelgestelde vragen

Vragen per categorie

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Mocht u een andere vraag hebben, neem dan contact met ons op via: info@defenceforchildren.nl.

Algemeen

Wilt u weten of u vrijwilligerswerk kan doen voor Defence for Children? Of weten waar informatie te vinden is voor een werkstuk, spreekbeurt, onderzoek of scriptie. Deze en andere algemene vragen en antwoorden zijn hier te vinden!

Bekijk alle vragen

Armoede

Wilt u weten hoeveel kinderen in Nederland in armoede leven? Of wat de regering doet om kinderen in armoede te helpen? Deze en nog veel meer vragen en antwoorden kunt u hier vinden.

Bekijk alle vragen

Kinderpardon

Wilt u weten wat het Kinderpardon precies is? En wat de regels zijn om hiervoor in aanmerking te komen? We hebben een aantal vragen en antwoorden voor u uitgewerkt.

Bekijk alle vragen

Doneren

Wilt u een donatie doen? Of wilt u weten wanneer het geld van uw rekening wordt geschreven? Of wilt u weten waar uw geld aan wordt besteed? Deze en meer vragen en antwoorden kunt u hier vinden.

Bekijk alle vragen

Migratie - corona

Heb ik toegang tot medische voorzieningen met betrekking tot het corona-virus? Ik heb geen toegang meer tot fysiek onderwijs op de COA-opvanglocatie, wat nu? Deze en meer vragen en antwoorden kunt u hier vinden.

Bekijk alle vragen

Waterafsluitingen

Hebt u een vraag over waterafsluitingen? Hoeveel mensen worden er in Nederland bijvoorbeeld afgesloten van water? Het is toch gewoon een probleem van de ouders als kinderen worden afgesloten van water? Deze en andere vragen en antwoorden kun je hier vinden.

Bekijk alle vragen

Chavez-Vilchez

Wie kunnen een Chavez aanvraag indienen? Wat zijn precies de voorwaarden? Kijk hier voor deze en voor andere vragen en antwoorden.

Bekijk alle vragen

Inclusief Onderwijs

Wilt u weten wat we precies met 'inclusief onderwijs' bedoelen? Of waarom het belangrijk is? In deze Q&A krijg je antwoord op deze en andere vragen. Ook kunt u goede voorbeelden vinden van inclusief onderwijs.

Bekijk alle vragen

Dakloosheid

Deze vragen en antwoorden zijn bedoeld voor gezinnen met minderjarige kinderen die dakloos zijn of dreigen te raken. Ze gelden alleen als de kinderen en/of ten minste één van de ouders de Nederlandse nationaliteit hebben/heeft. 

Bekijk alle vragen

Alleenstaande minderjarige vreemdelingen

Wie zijn alleenstaande minderjarige vreemdelingen? En waarom slaan ze alleen op de vlucht? Hoe worden deze kinderen opgevangen? Deze en andere vragen kunt u hier vinden.

Bekijk alle vragen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Hartelijk dank!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee