Scroll down

Alternate Text

Jaarverslagen

2019 is het jaar waarin de coalitiepartijen een akkoord bereiken over het Kinderpardon en 90% van de groep kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland in verblijfsonzekerheid leeft alsnog mag blijven. 2019 is ook het jaar dat het aantal zaken op de Kinderrechtenhelpdesk aanzienlijk stijgt en we via een collectieve rechtszaak, na jarenlange strijd over misstanden in een spermakliniek, voor 49 donorkinderen en hun ouders duidelijkheid komt over hun afstamming.

In 2019 bestaat bovendien het VN-Kinderrechtenverdrag 30 jaar. We zien dat er wereldwijd steeds meer kinderen zelfstandig opkomen voor hun rechten. Het is voor ons dan ook een hoogtepunt dat via ons werk in de Girls Advocacy Alliance twee├źntwintig jonge kinderrechtenverdedigers uit Bangladesh, India, Nepal, de Filippijnen, Ethiopi├ź, Ghana, Kenia, Liberia, Sierra Leone en Uganda een dag na de opening van het parlementaire jaar mogen spreken tijdens een bijzondere procedurevergadering van de Tweede Kamercommissie Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking.

In 2019 kloppen wij namens kinderen, die niet zelf het woord kunnen voeren, aan bij politici en beleidsmakers en verwijzen wij in de media naar het VN-Kinderrechtenverdrag. We laten horen hoe het is om als kind opgepakt te worden en vastgehouden te worden in een politiecel, hoe het is om op te groeien in armoede, hoe het is om niet de juiste zorg te krijgen als minderjarige slachtoffer van seksuele uitbuiting of hoe het is om buiten het schoolsysteem te vallen. Elk kind heeft gelijke rechten, maar heeft ieder kind ook gelijke kansen? Daar gaat dit jaarverslag over. Over de problemen waar kinderen en jongeren tegen aan lopen, de bijdrage die wij leveren aan de oplossingen en de impact van ons werk.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Hartelijk dank!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee