Scroll down

Alternate Text

Jaarverslagen

In ons jaarverslag 2021 laten we zien dat Defence for Children staat voor kinderrechten. We kijken uitgebreid terug op het afgelopen jaar, leggen financiële verantwoording af en blikken alvast vooruit. Begin 2021 startten we met het programma ‘She Leads’. Het richt zich op het versterken van meisjes en jonge vrouwen als kinderrechtenverdedigers in Afrika en het Midden-Oosten. In februari lanceerden we ons podcastkanaal ‘Recht van Spreken’. In het voorjaar voerden we in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen een online verkiezingscampagne, waarin we aandacht vroegen voor kinderrechten. In het project ‘Down to Zero’ zetten we ons in 2021 in voor het uitbannen van seksuele uitbuiting van kinderen. Gedurende het jaar stonden we de kinderen, ouders en professionals die onze Kin­derrechtenhelpdesk benaderden, bij met gedegen juridisch advies. Het leidde er onder andere toe dat meerdere in Nederland gewortelde kinderen in Nederland mochten blijven. Ook voorkwamen we opnieuw dat kinderen bij (dreigende) dakloosheid van hun ouders werden gescheiden.

Als lid van het Kin­derrechtencollectief dienden we in 2021 de ngo-rapportage ‘Kinderrechten in Nederland 2015 – 2020’ in bij het VN-Kinderrechtencomité. Mede op basis daarvan publiceerde het Kinderrechtencomité in februari 2022 kritische conclusies en aanbevelingen. Met deze in de hand en het VN-Kinderrechtenverdrag als leidraad, blijft Defence for Children in 2022 werken aan de naleving van kinderrechten. We richten ons op kinderen in Nederland en daarbuiten die zich in een kwetsbare situatie bevinden en die te maken hebben met een (dreigende) schending van hun rechten. Helaas zien we dat kinderrechten onder druk staan door de gevolgen van de coronapandemie, de klimaatcrisis en oorlogsge­weld. Dit maakt het werk van kinderen die opstaan voor hun rechten steeds moeilijker. We vinden het belangrijk om kinderrechtenverdedigers wereldwijd te ondersteunen. We doen wat we kunnen. Sowieso willen we in 2022 onze partnerorganisatie All-Ukrainian Foundation for Children’s Rights, met wie we al twintig jaar samenwerken aan de bewustwording van kinderrechten in Oekraïne, waar nodig extra ondersteunen. We blijven geloven dat een wereld waarin kinderrechten centraal staan mogelijk is. Daarvoor spannen we ons ook in 2022 met hart en ziel in.  

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Hartelijk dank!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee