Scroll down

Alternate Text

Over ons

Onze missie

Defence for Children is een internationaal opererende organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Daadwerkelijke versterking van kinderrechten kan alleen gerealiseerd worden als de rechten van kinderen vastgelegd zijn in wet- en regelgeving en er continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Defence for Children gebruikt het VN-Kinderrechtenverdrag en alle daaruit voortvloeiende jurisprudentie en andere internationale verdragen als uitgangspunt om kinderrechten geïmplementeerd te krijgen en de naleving te monitoren.

Onze visie

Alle kinderen, in alle landen, genieten alle rechten van het VN-Kinderrechtenverdrag.

De organisatie

Defence for Children bevordert kinderrechten in Nederland en daarbuiten op basis van het VN-Kinderrechten-verdrag. We doen dit door middel van individuele rechtshulp, studie en onderzoek, lobby en beleidsbeïnvloeding, training en scholing en door actie te voeren. Daarnaast voert Defence for Children nationale en internationale projecten uit, die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen. Bij Defence for Children staat het kind centraal en komen de belangen van kinderen op de eerste plaats. Defence for Children is onderdeel van een internationaal netwerk dat bestaat uit 42 nationale secties en aangesloten leden. ECPAT International is een netwerk van organisaties in 104 landen dat wereldwijd campagne voert tegen seksuele uitbuiting van kinderen. In Nederland zijn Defence for Children en ECPAT één organisatie.

Voor wie doen we het?

We richten ons in Nederland en daarbuiten op de meest kwetsbare kinderen. Dat zijn vaak kinderen die slachtoffer zijn van geweld of het grootste risico daarop lopen. Onder geweld verstaan we niet alleen oorlogsgeweld en kindermishandeling, maar ook seksuele uitbuiting. We maken ons hard voor kinderen die in aanraking komen met justitie, kinderen in detentie, kinderen die te maken hebben met jeugdhulp of kinderen die in armoede opgroeien. Ook komt Defence for Children op voor de rechten van kinderen van asielzoekers, alleenstaande minderjarige vreemdelingen en kinderen zonder verblijfsvergunning. Tevens is er speciale aandacht voor kinderen met een beperking.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Via ons werk dragen we direct en indirect bij aan het bereiken van de Sustainable Development Goals, ook wel duurzame ontwikkelingsdoelen.

Lees meer over de Sustainable Development Goals

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee