Scroll down

Alternate Text

Nationale Postcode Loterij

Samenwerken

 De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.   

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Defence for Children en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.   

De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen door middel van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de derde grootste private donateur aan goede doelen ter wereld (2021). Zij heeft over 2023 een recordbedrag van ruim € 900 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken.  De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Defence for Children ontvangt sinds 2010 als beneficiënt een vaste bijdrage van € 500.000 per jaar van de Nationale Postcode Loterij. Dit betekent een geweldige steun voor ons werk. In algemene zin hebben wij meer kunnen betekenen op de gebieden seksuele uitbuiting van kinderen, jeugdstrafrecht, migratie en jeugdzorg. Daarnaast zorgt de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor een versterking van de organisatie, die bijdraagt aan een grotere slagkracht en betere zichtbaarheid.

Marieke Rodenhuis, hoofd afdeling Goede Doelen Postcode Loterij

“Als Nationale Postcode Loterij steunen wij al meer dan dertig jaar organisaties die zich inzetten voor een gezonde, duurzame en rechtvaardige wereld. We steunen Defence for Children al sinds 2010 in haar strijd tegen kinderrechtenschendingen, in Nederland en verder weg. En daar zijn we trots op!”

Dank aan deelnemers Nationale Postcode Loterij

Defence for Children is de Nationale Postcode Loterij en daarmee tevens de deelnemers aan de Loterij zeer dankbaar voor hun support en bijdrage:


De Nationale Postcode Loterij is te volgen via X (voorheen Twitter) en op Facebook.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee