Scroll down

Alternate Text

Nationale Postcode Loterij

Samenwerken

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor de 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,1 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties, waaronder Defence for Children ontvangen elk jaar steun.

Defence for Children ontvangt sinds 2010 als beneficiënt een vaste bijdrage van € 500.000 per jaar van de Nationale Postcode Loterij. Dit betekent een geweldige steun voor ons werk. In algemene zin hebben wij meer kunnen betekenen op de gebieden seksuele uitbuiting van kinderen (ECPAT), jeugdstrafrecht, migratie en jeugdzorg. Daarnaast zorgt de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor een versterking van de organisatie, die bijdraagt aan een grotere slagkracht en betere zichtbaarheid.

"Ook dit jaar mochten we een prachtige cheque in ontvangst nemen op het Goed Geld Gala. We zijn enorm dankbaar voor deze bijdrage!"

Mirjam Blaak

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People's Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen.

Dank aan deelnemers Nationale Postcode Loterij

Defence for Children is de Nationale Postcode Loterij en daarmee tevens de deelnemers aan de Loterij zeer dankbaar voor hun support en bijdrage. Van elk lot van € 13,00 gaat ten minste 40% naar bijna 100 goede doelen op het gebied van mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, sociale cohesie, natuur en milieu. Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steunt u onder meer Defence for Children. 


De Nationale Postcode Loterij is te volgen @PostcodeLoterij en op Facebook via www.facebook.com/postcodeloterij

Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij

"Als goede doelen loterij ondersteunen wij inmiddels 107 organisaties die zich inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld met een vaste jaarlijkse bijdrage. Sinds 2010 steunen wij Defence for Children in hun strijd tegen kinderrechtenschendingen. Wij zijn er trots op dat wij, dankzij onze deelnemers, in 2019 een extra bijdrage konden geven aan ‘Lost in Europe’. Met dit project krijgen de duizenden kinderen die jaarlijks vermist worden een gezicht."

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee