Scroll down

Alternate Text
News banner

She Leads: jonge vrouwen aan tafel bij het Parlement van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS)

In Sierra Leone zijn meisjes en jonge vrouwen van het She Leads-programma in gesprek gegaan met parlementsleden uit 12 landen in West-Afrika. Zij waren uitgenodigd om de opening van de eerste sessie van 2024 van het ECOWAS parlement bij te wonen.

She Leads richt zich op betekenisvolle participatie van meiden en jonge vrouwen in besluitvorming op allerlei niveaus in Afrika en het Midden-Oosten. Met onze collega's in de programmalanden ondersteunen en stimuleren we meisjes en jonge vrouwen om hun invloed op besluitvorming vergroten. Zo ook met onze collega's van Defence for Children International (DCI) – Sierra Leone die er recentelijk voor hebben gezorgd dat een groep meisjes uit She Leads met parlementsleden van 12 West-Afrikaanse landen in gesprek konden gaan.
Dat ECOWAS als politieke instelling op regionaal niveau in West Afrika op deze manier zinvolle deelname van meiden en jonge vrouwen uit Sierra Leone mogelijk maakt, is te danken aan het werk van DCI Sierra Leone en partners binnen het legaatproject en She Leads richting de ECOWAS waarin zij al jaren aandringen op meer ruimte voor meisjes en jonge vrouwen op dat niveau.

Naast de openingsceremonie waren de jonge vrouwen ook uitgenodigd om de top van de ECOWAS Female Parliamentarians Association (ECOFEPA) bij te wonen. De top ging over het integreren van de stemmen van jongeren in bestuur. Daarmee wordt intergenerationele rechtvaardigheid in besluitvorming gestimuleerd. Ook dit is een belangrijk punt voor She Leads: de invloed van meisjes en jonge vrouwen op besluitvorming vergroten zodat heersende gendernormen veranderen en hun positie wordt verbeterd.

Als partner van DCI-Sierra Leone zijn wij trots op de inspanningen die zij hebben gedaan, waar de uitnodiging van het ECOWAS-parlement het resultaat van was. Bovenal zijn we trots op de meiden en jonge vrouwen die alle andere leeftijdsgenoten in hun land hebben vertegenwoordigd op zo’n groot regionaal politiek evenement. De politieke ontwikkelingen in de regio waarbij regimes zich besluiten terug te trekken uit organisaties zoals ECOWAS, maken het des te belangrijker dat de stem van meisjes en jonge vrouwen uit de ECOWAS landen worden gehoord. Deelname van hen aan dit soort bijeenkomsten speelt daar een belangrijke rol in.


Over She Leads

She Leads is een vijfjarig programma (2021-2025) van Plan International, Defence for Children-ECPAT Nederland, African Women’s Development and Communication Network (FEMNET) en Terre des Hommes Nederland, in strategisch partnerschap met het ministerie van Buitenlandse Zaken. She Leads wordt uitgevoerd in de landen Uganda, Ethiopië, Kenia, Ghana, Mali, Sierra Leone, Liberia, Libanon en Jordanië en daarnaast op regionaal en mondiaal niveau.

 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Aline in New York voor CSW68

📸 Joel Sheakoski

De 21-jarige Aline uit Libanon reisde in maart af naar New York voor de 68e sessie van de Commissie v…


Lees meer

In Memoriam: Nasser Antar, She Leads Project Coordinator bij Dar Al Amal, Libanon

Deze week ontvingen wij het verdrietige nieuws dat onze collega Nasser is overleden. Nasser was Project Coördinator bij …


Lees meer

Meisjes spreken zich uit bij de VN-Mensenrechtenraad in Geneve

Het She Leads programma beoogt betekenisvolle participatie en deelname aan besluitvormingsprocessen door meisjes en jong…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee