Scroll down

Alternate Text
News banner

Basisschoolleerlingen Almere rennen meer dan 6500 euro bij elkaar voor kinderen in Oekraïne

Leerlingen van basisschool De Optimist in Almere liepen op woensdag 16 maart 2022 het vuur uit de sloffen voor leeftijdsgenoten in Oekraïne. De kinderen haalden tijdens een sponsorloop ruim 6500 euro op voor Defence for Children. Een fantastisch bedrag dat ten goede komt aan de Oekraïense kinderrechtenorganisatie All-Ukrainan Foundation for Children’s Rights (AUFCR) in Oekraïne en Stowarzyszenia Interwencji Prawnej, een Poolse organisatie die juridische hulp biedt aan kinderen op de vlucht. Defence for Children werkt al geruime tijd samen met deze organisaties.

De oorlog in Oekraïne houdt de kinderen op basisschool De Optimist erg bezig. Er wordt regelmatig over gepraat in de klassen en vanuit school zijn tips met ouders gedeeld om met hun kinderen op een bij hun leeftijd passende manier over de oorlog te praten. Met deze sponsorloop wilden de leerlingen op een actieve manier iets doen voor de mensen in Oekraïne, en vooral voor kinderen in dat land.

“Iets goeds doen voor Oekraïne”

Rosalia (9 jaar): “Ik ben heel blij dat ik zo iets goeds kan doen voor Oekraïne waar het oorlog is. Als we hier oorlog zouden hebben, dan zouden we toch ook willen dat andere landen iets voor ons doen?” Ook Yasmin (11 jaar) rende mee: “Ik vond het heel erg fijn dat we ook aan andere mensen denken. Dat we mensen kunnen helpen en dat we zo een goede band met de hele wereld kunnen hebben”.

Ouders, familieleden en buren konden de kinderen sponsoren met een bedrag per rondje of een vast bedrag. Alle kinderen liepen mee, de grootte van de rondes op het schoolplein was afhankelijk van het leerjaar. Elk leerjaar kreeg een half uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te rennen.

21 rondjes

Omaira (6 jaar): “Ik vond de sponsorloop heel leuk, maar ook wel een beetje vermoeiend: ik heb 21 rondjes gerend! Ik wil de kinderen en de mensen in Oekraïne natuurlijk graag helpen!” Om de kinderen aan te moedigen, stonden ouders en grootouders langs het plein te juichen.

Op maandag 28 maart werd de cheque met de uiteindelijke opbrengst van de sponsorloop in het bijzijn van alle kinderen overhandigd aan een medewerker van Defence for Children. De leerlingen uit groep 8 beschilderden een prachtige cheque. Drie leerlingen uit groep 7 mochten de cheque met maar liefst 6565,90 euro samen met de schooldirectrice overhandigen.

Fantastisch bedrag

Maar de totale opbrengst van de sponsorloop lag zelfs nog hoger, omdat op de dag van de cheque-overhandiging twee leerlingen hun opbrengst pas inleverden. Het totale bedrag kwam zo op 6.620,90 euro! Een fantastisch bedrag dat ten goede komt aan onze partnerorganisatie All-Ukrainan Foundation for Children’s Rights (AUFCR). Het is een van de oudste kinderrechtenorganisaties in Oekraïne en zij staat nu onder meer kinderen op de vlucht bij. Ook zal een deel gaan naar Stowarzyszenia Interwencji Prawnej, een Poolse organisatie die juridische hulp biedt aan kinderen op de vlucht. Defence for Children werkt al geruime tijd samen met deze organisaties.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Habtamu Franke verbreekt wereldrecord burpees voor Defence for Children

De 26-jarige Habtamu Franke uit Rijnsburg verbrak op 6 maart 2022 het wereldrecord burpees met maar liefst 957 sprongen …


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee