Scroll down

Alternate Text

Verhalen uit de Kinderrechtenhelpdesk

Kinderen, (pleeg)ouders, advocaten, hulpverleners en andere professionals kunnen contact opnemen met de Kinderrechtenhelpdesk als zij een vraag hebben over kinderrechten. Op de Kinderrechtenhelpdesk werken juristen die gespecialiseerd zijn in (inter)nationale kinderrechten. Zij geven gratis juridisch advies. In iedere zaak bekijken zij om welke kinderrechten het gaat en geven zij, waar mogelijk, advies over welke stappen gezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat de rechten van het kind worden nageleefd.

Maar wat doen deze juristen precies? En wat voor zaken behandelen zij? Welke stappen zetten? En hoe zijn kinderen hiermee geholpen?

Sander Schuitemaker vertelt: De zaak van Ndume

Als migratiejurist op de Kinderrechtenhelpdesk van Defence fot Children kom ik vaak in aanraking met kinderen in schrijnende omstandigheden. Een zaak waarbij ik intensief was betrokken en die me altijd zal bijblijven, is die van Ndume, een jongetje van destijds drie jaar oud, geboren in Nederland. 

Lees het verhaal

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee