Scroll down

Alternate Text

Ik Blijf Hier Ambassadeur Sabina

Leeftijd: 29 jaar

Hoe lang ben je in Nederland? 16 jaar

Sinds wanneer heb je een vergunning? Maart 2013

Wat voor vergunning heb je gekregen (discretionair, kinderpardon of asiel of medisch?) Een kinderpardonvergunning


Onzekerheid is het sleutelwoord

Onzekerheid is het sleutelwoord voor de meeste mensen die lang moeten wachten op een verblijfsvergunning. Je weet niet wat de volgende dag je zal brengen. Dat weet je nu ook niet, maar toch kun je dromen en toekomstplannen maken. Als je in alle onzekerheid zit en je niet weet of je in Nederland mag blijven, leef je als het ware met de dag. Je kunt je nergens op focussen en nergens op hopen, want elke 5 minuten kan de Vreemdelingepolitie aan de deur komen of je krijgt een brief van de IND dat je binnen 28 dagen Nederland moet verlaten.


De IND ziet geen gezichten, je bent een dossiernummer

We hebben meerdere malen brieven moeten schrijven naar de medewerkers van het COA, de IND, Kinderombudsman en zelfs naar de ministers. Ik heb meegedaan aan het programma ‘Weg van Nederland’. Ook heb ik samen met Defence for Children meerdere acties gevoerd voor kinderen die langdurig in Nederland zijn. Het is lastig om voor je rechten te vechten, vooral omdat de IND geen gezichten ziet, je bent alleen maar een dossiernummer.


Eerst zwart op wit zien, dan geloven

We kregen een telefoontje van onze advocate en ze vertelde dat we onder de regeling van het Kinderpardon vielen en dat we onder alle gestelde criteria vielen en dat de IND een verblijfsvergunning had toegekend. Ik kon eerst niet geloven dat ze dat zei, ik weet nog wel dat ik tegen haar zei, eerst zwart op wit zien en dan geloven. Onze advocate moest er wel om lachen.


Geef de moed niet op

Mijn boodschap aan alle kinderen die nog steeds in alle onzekerheid zitten: Geef de moed niet op! Ik weet dat het moeilijk is, ik weet dat het voelt alsof de grond onder je voeten vandaan wordt gehaald, en dat je soms denkt ‘waarom overkomt me dit?’ maar na alle regen komt zonneschijn. Blijf vooral geloven en ga naar school, studeer, probeer er dan al iets van te maken.


Toevoeging voor de toekomst

Ik wil ambassadrice van de groep ‘Ik Blijf Hier’ worden, omdat ik weet wat deze kinderen meemaken en ik wil ervoor zorgen dat er een definitieve regeling komt voor kinderen die hier niet alleen ingeburgerd zijn, maar echt ingeworteld zijn. Ze zijn een deel van de Nederlandse samenleving, ze zijn een toevoeging voor de toekomst van dit land en samen kunnen we ervoor zorgen dat ze een gezicht krijgen in plaats van een dossiernummer.


Oproep aan de Tweede Kamer

Mijn oproep aan de Tweede Kamer leden is: ik begrijp dat jullie je aan de gestelde regels moeten houden en dat de wetgeving niet in een paar uur kan worden aangepast en/of veranderd, maar ik weet dat jullie gebruik kunnen maken van jullie bevoegdheden om uitzonderingen toe te laten. Ik verzoek jullie vriendelijk om al deze kinderen, die hun leven op de Nederlandse bodem hebben opgebouwd, een kans te geven om zichzelf te laten zien zodat ze iets terug kunnen geven aan de Nederlandse samenleving. Deze diversiteit hebben we hard nodig en dat weten jullie ook. Het is niet hun schuld dat de procedures jarenlang duren. Het gaat om de kinderen; de toekomst van het land; onze toekomst!


Toekomstdroom

Ik droom van een vredige wereld waarin alle nationaliteiten, religies en culturen met elkaar op een normale en geciviliseerde manier om kunnen gaan. Het is ver gezocht, ik weet het, maar we kunnen beginnen met ons zelf, want een betere wereld begint bij jezelf!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee