Scroll down

Alternate Text
News banner

Dringende oproep aan kabinet om EU-wet tegen kindermisbruik te steunen  

In de brief, die naar de bewindspersonen Bruins Slot (BZK), Yesligöz-Zegerius (JenV) en Van Huffelen (Digitalisering) en de leden van de Kamercommissie van Justitie en Veiligheid is gestuurd, wordt uitgelegd waarom de steun van Nederland juist nu zo belangrijk is. Eén op de vijf kinderen in Europa is het slachtoffer van seksueel geweld en misbruik en bij een derde van de gemelde gevallen van seksueel misbruik van kinderen is het kind jonger dan tien jaar. Europa heeft hier een spilfunctie in - jaarlijks circuleren miljoenen afbeeldingen van kindermisbruik op het internet, waarvan het merendeel (60%) gehost wordt in de EU, en weer een groot deel vanuit Nederland.

Op dit moment bestaan er veel misverstanden over de voorgenomen wet. In de brief onderstrepen de twaalf organisaties dat bijvoorbeeld privacy én de bescherming van kinderen samen kunnen gaan. Maar ook dat dankzij de wetgeving straks de bestrijding van online kindermisbruik efficiënter zal gaan.

De brief is ondertekend door de kernleden van het Kinderrechtencollectief (Terre des Hommes, Defence for Children - ECPAT, Save the Children Nederland, Kinderpostzegels en Nationale Jeugdraad), Unicef Nederland, Plan International, Child Helpline International, Free a Girl, International Justice Mission, Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, en Spine.

Meer informatie:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Elke 2 seconden beeld van seksueel misbruik van een kind online

Defence for Children wil dat de EU online kindermisbruik aanpakt en het internet veilig maakt voor kinderen. Samen met C…


Lees meer

Overwinning in de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen

De rechtbank Amsterdam heeft in de uitspraak van 12 april 2023 in de zaak van Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOK…


Lees meer

Petitie ter ondersteuning van EU wetgeving tegen online seksueel misbruik kinderen

Online seksueel misbruik van kinderen is wereldwijd een groot probleem. In Nederland is het zelfs de meest voorkomende v…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee