Scroll down

Alternate Text
News banner

Petitie: bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children luiden de noodklok: er moet per direct een oplossing komen voor kinderen die zonder ouders op de vlucht zijn. Zij zijn het meest kwetsbaar in de Griekse vluchtelingenkampen. Zij hebben per direct een veilige opvangplek nodig.

Griekenland heeft de andere EU-lidstaten gevraagd 2.500 alleenstaande kinderen over te nemen. Duitsland is bereid haar deel te doen, net als Frankrijk, Finland, Portugal, Kroatië en Luxemburg. Maar het Nederlandse kabinet geeft niet thuis.

Veel Nederlandse gemeenten zijn het niet eens met de hardvochtige kabinetskoers. Zij vormen net zoals 140 Duitse en 20 Oostenrijkse gemeenten een krachtige ‘Coalition of the Willing’ en uiten hiermee hun bereidheid om een deel van de 500 kinderen een veilige plek te bieden.

Roep jouw gemeente op deze kinderen een veilige plek te bieden in Nederland. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Zwolle hebben dit al gedaan. Geef hen nog een extra steuntje in de rug en blijf op de hoogte!

Jouw handtekening helpt ons in de gesprekken met de Nederlandse regering, waarin wij aandacht vragen voor de mensonterende en gevaarlijke situatie in de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, de noodzaak voor de Europese Unie om met een gezamenlijke oplossing te komen en vluchtelingen bescherming te bieden.

Teken de petitie

Roep de burgemeester van jouw gemeente op om alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen en een veilige plek te bieden in Nederland!

Teken de petitie vandaag nog

Credits foto: Hollandse Hoogte

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Oproep aan Rutte: vluchtelingen Lesbos en Chios snel evacueren

Nu het coronavirus ook het Griekse eiland Lesbos heeft bereikt, doen zeven hulporganisaties een dringende oproep aan pre…


Lees meer

NGO’s vestigen hoop op steden: neem alleenstaande vluchtelingenkinderen over van Griekenland

Oók Nederland moet verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de zich almaar verdiepende humanitaire crisis op de Grieks…


Lees meer

Werkzaamheden Defence for Children op Lesbos liggen stil

De situatie op Lesbos, Griekenland, is al weken gespannen. Afgelopen weekend probeerden bewoners te verhinderen dat migr…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee