Scroll down

Alternate Text
News banner

Meerjarig partnerschap met de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij heeft per 1 januari 2024 de samenwerking met Defence for Children voor een periode van 5 jaar verlengd. Defence for Children ontvangt sinds 2010 als partner een jaarlijkse bijdrage van € 500.000 per jaar van de Nationale Postcode Loterij. Hierdoor hebben wij meer kunnen betekenen op de gebieden seksuele uitbuiting van kinderen, armoede, migratie en jeugdzorg. Zo wist Defence for Children via de Kinderrechtenhelpdesk diverse keren een huisuitzetting of onnodige scheiding van kind en ouders te voorkomen. En leidde onze juridische ondersteuning tot een positieve verandering in het leven van duizenden kinderen.

Mirjam Blaak, directeur Defence for Children: “We zijn enorm blij dat de Postcode Loterij heeft besloten de samenwerking met Defence for Children voort te zetten. Dit is een geweldige steun voor ons werk voor de rechten van kwetsbare kinderen wereldwijd en betekent veel voor ons. We zijn de Postcode Loterij dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen in onze organisatie, de constructieve support en de financiële bijdragen.”

In 2023 is de samenwerking geëvalueerd, en heeft de loterij besloten de samenwerking voort te zetten.

Marieke Rodenhuis, hoofd afdeling Goede Doelen Postcode Loterij: “Als Nationale Postcode Loterij steunen wij al meer dan dertig jaar organisaties die zich inzetten voor een gezonde, duurzame en rechtvaardige wereld. We steunen Defence for Children al sinds 2010 in haar strijd tegen kinderrechtenschendingen, in Nederland en verder weg. Wij zijn trots dat wij , dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, Defence for Children ook de komende vijf jaar kunnen blijven ondersteunen en op die manier bijdragen aan positieve veranderingen in het leven van duizenden kinderen.”

Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, KWF Kankerbestrijding, AAP en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Europese verkiezingen: een kans voor kinderrechten

De recente Europese verkiezingen, waarbij miljoenen Nederlanders en andere Europese burgers hun stem uitbrachten, zijn v…


Lees meer

Reactie op hoofdlijnenakkoord

Na ruim zes maanden onderhandelingen ligt er sinds gisteren een hoofdlijnenakkoord tussen de partijen PVV, VVD, NSC en B…


Lees meer

Ufuk Kâhya verkent kinderrechten in de EU met Defence for Children Nederland

Defence for Children ontving Ufuk Kâhya in het Kinderrechtenhuis in Leiden voor een werkbezoek. Kâhya zette zich als voo…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee