Scroll down

Alternate Text
News banner

Masterscriptie over kinderrechten? Maak kans op de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2024

Heb jij een masterscriptie over kinderrechten geschreven? Dan maak je misschien wel kans op de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2024.

Let op: De deadline voor het indienen van je scriptie was 10 oktober 2024. Indienen kan niet meer!

De scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het gebied van kinderrechten. Niet alleen rechtenstudenten, maar ook studenten vanuit andere disciplines kunnen zich voor deze prijs opgeven. Inmiddels is de prijs ook reeds enkele jaren opengesteld voor kandidaten uit het Nederlandse Caribisch gebied, Suriname en Vlaanderen.

Wat kun je winnen?

Deelnemers aan de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs maken kans op een georganiseerde reis naar Genève, inclusief een bezoek aan het VN-Kinderrechtencomité, en een geldprijs ter waarde van €500,00, vrij te besteden.

Wat zijn de voorwaarden?

Voor beoordeling komen enkel masterscripties in aanmerking (Nederlands- en Engelstalig) die in het afgelopen academisch jaar (1 september 2023 tot en met 31 augustus 2024) met een 8 of hoger zijn beoordeeld. De deadline voor het inleveren van de masterscriptie is maandag 10 oktober 2024, 12.00 uur. Zie voor een gedetailleerde beschrijving van de voorwaarden onderstaand reglement. 

Uitreiking

De uitreiking van de prijs vindt plaats op vrijdagmiddag 13 december 2024 op de rechtenfaculteit in Leiden, Steenschuur 25, zaal A051. De uitreiking start om 14.00 uur. De inzenders van de door de jury genomineerde scripties worden uitgenodigd om hun scriptie tijdens de uitreiking te presenteren.

Jury

De jury bestaat uit een aantal deskundigen met bijzondere kennis op het terrein van kinderrechten:

  • Jaap Doek (voorzitter), emeritus hoogleraar Jeugdrecht (Vrije Universiteit Amsterdam);
  • Karin Arts, hoogleraar Internationaal recht en ontwikkeling (ISS Den Haag, deel van Erasmus Universiteit Rotterdam);
  • Sharon Detrick, senior juridisch adviseur, programmacoördinator familie en migratie (Defence for Children Nederland);
  • Ton Liefaard, UNICEF-hoogleraar Kinderrechten (Universiteit Leiden);
  • Johan Put, hoogleraar Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen (Katholieke Universiteit Leuven).

Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs

De Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs is in november 2012 ingesteld ter ere van prof. Jaap Doek vanwege zijn bijzondere verdiensten op het gebied van kinderrechten, binnen Nederland en wereldwijd. Defence for Children Nederland en de Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden loven de prijs dit najaar voor de elfde keer uit.

Contact

Vragen over de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs? Neem contact op met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden. Dit kan via de e-mail jeugdrecht@law.leidenuniv.nl of telefonisch (071-5276056).

Meer informatie:

Reglement Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2024

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Brief ontwikkelingssamenwerking oproep NSC

De geplande, vergaande bezuinigingen van het kabinet op ontwikkelingssamenwerking hebben ernstige gevolgen voor kwetsbar…


Lees meer

Mulock Houwer lezing 2024


Met je eigen wortels groei je het mooist
, uithuisplaatsing nader bekeken 

Waarom lukt het Nederland niet om het aanta…


Lees meer

Kabinet Schoof I toont te weinig ambitie in aanpak jeugdzorg en armoede

Het nieuwe regeerprogramma van het Kabinet Schoof I bevat maatregelen voor het versterken van jeugdzorg en het aanpakken…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee