Scroll down

Alternate Text

30 jaar kinderrechten

Lees meer

Defence for Children

Defence for Children komt op voor kinderrechten van alle kinderen in zowel het binnen- als het buitenland. Via onze Kinderrechtenhelpdesk verlenen we juridische steun aan kinderen van wie de rechten geschonden dreigen te worden. We doen onderzoek en geven voorlichting aan professionals, ouders en kinderen. Ook bepleiten we de borging van kinderrechten in wetgeving en beleid.

Jongerenactivisten in actie!

Deze jongeren uit 10 verschillende landen zetten zich iedere dag keihard in om meisjesrechten te verbeteren. Wat een toppers zijn jullie! We zijn trots op wie jullie zijn en waar jullie je voor inzetten. Bekijk de video!

Verhalen van kinderen

Beem

Beem (13): "Mijn gezicht lijkt op een van de slangen van de hindoe god Shiva. Maar ook op Mia Jan, een manga karakter, een monster. Ik heb zelf ook verschillende persoonlijkheden: ik ben een monster als ik vecht, maar ik kan ook heel lief zijn." Beem woont bij haar opa. Door gebrek aan geld en eten besluit ze weg te lopen en belandt op straat. Als twaalfjarige wordt ze daar regelmatig seksueel misbruikt. Een man biedt haar onderdak in ruil voor seks met oudere mannen. Via een vriendin hoort ze van het opvanghuis en vraagt om hulp. Ze werkt in de foodtruck van het opvanghuis en hoopt op een dag haar eigen bedrijf te runnen.

Kite

Kite (13): "Mijn tekening is Doreamon. Een kat uit de toekomstige wereld die Nobita, een kind dat gepest wordt, beschermt. Op zijn hoofd heeft hij een propeller die ik zelf ook graag zou willen hebben. Dan kun je vliegen en hoef je nergens aan te denken." Als Kite tien is vertrekt haar moeder naar Bangkok en Kite belandt op straat. Daar ontmoet ze een jongen die haar exploiteert in de sekshandel in ruil voor eten en geld. Ze is nu zwanger en is via een vriendin in het opvanghuis gekomen. Daar zorgen ze er nu voor dat ze veilig een kindje ter wereld kan brengen.

Contact

Defence for Children
Kinderrechtenhuis
Hooglandse Kerkgracht 17 G
2312 HS Leiden

Tel: 071-516 09 80

Neem direct contact op

In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee