Scroll down

Alternate Text

Defence for Children

Defence for Children komt op voor de kinderrechten van alle kinderen in zowel het binnen- als het buitenland. Via onze Kinderrechtenhelpdesk verlenen we juridische steun aan kinderen van wie de rechten geschonden dreigen te worden. We doen onderzoek en geven voorlichting aan professionals, ouders en kinderen. Ook bepleiten we de borging van kinderrechten in wetgeving en beleid.

30 jaar ECPAT International

ECPAT International bestaat 30 jaar. We blikken terug op een jarenlange strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen en kijken vooruit naar de toekomst. De strijd is nog niet gestreden, we blijven doorgaan. 

Lees meer 

Stop waterafsluitingen bij kinderen!

Kinderen kunnen er niets aan doen dat hun ouders de rekening niet kunnen betalen. Toch weigeren de Nederlandse overheid en de publieke drinkwaterbedrijven zoals Dunea en PWN – om te stoppen met de afsluiting van kinderen van het water. Onacceptabel.

 

Verhalen van kinderen

Ik heb al drie kindhuwelijken gestopt

Meklit (16) uit Ethiopië is voorzitter van de Girls Club op haar school, zo strijdt ze voor jonge meisjes in haar regio. Die krijgen niet dezelfde kansen als jongens, vertelt ze: “Ze worden beschouwd als hulpjes en als ondergeschikt aan mannen. Ze worden gedwongen jong te trouwen en te gaan werken, vooral op het platteland.

LEES MEER

Sa-eedatu helpt jonge vrouwen terug naar school

In Ghana heerst nog altijd een grote ongelijkheid tussen vrouwen en mannen. De ambitieuze Sa-eedatu (22) probeert hier verandering in te brengen. Tot op de dag van vandaag merkt Sa-eedatu dat meisjes en jonge vrouwen in haar community niet dezelfde kansen krijgen als mannen.

LEES MEER

Contact

Defence for Children
Kinderrechtenhuis
Hooglandse Kerkgracht 17 G
2312 HS Leiden

Tel: 071-516 09 80

Neem direct contact op

In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee