Scroll down

Alternate Text

Seksuele uitbuiting

Nederland

In Nederland bestaat de organisatie ECPAT sinds 1995 en zet zich in om een einde te maken aan commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en daarbuiten. Zij doet dit door voorlichting te geven, onderzoek te doen en te lobbyen voor een adequate aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen in prostitutie, via internet en in relatie tot toerisme en reizen. In 2003 is ECPAT Nederland samengegaan met Defence for Children Nederland.

Defence for Children - ECPAT Nederland pleit bij de overheid, de politiek, bij professionals en maatschappelijke organisaties voor goede opvang en hulpverlening en adequate en effectieve wet- en regelgeving, gericht op het voorkomen van seksuele uitbuiting van kinderen. Ook het bedrijfsleven, zoals Internet Service Providers en de reisindustrie, wordt aangesproken op haar verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het beschermen van kinderen tegen seksuele uitbuiting in Nederland en daarbuiten, waar mogelijk in samenwerking met andere ECPAT-organisaties. Door middel van ‘The Code’, een gedragscode voor de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in reizen en toerisme probeert ECPAT samen met de reisindustrie de seksuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan.

Samenwerken

Om commerciële seksuele uitbuiting tegen te gaan werken we onder meer samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, ACCOR Nederland, ANVR, TUI, Expertisebureau Online Kindermisbruik, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie, Universiteit Leiden en andere kinderrechtenorganisaties.

Lees meer over The Code

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Hartelijk dank!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee