Scroll down

Alternate Text
News banner

Wendy Horsten treedt toe tot de Raad van Toezicht Defence for Children Nederland

Defence for Children Nederland is verheugd dat Wendy Horsten, een ervaren leider bij ING Nederland, toetreedt tot haar Raad van Toezicht. Als nieuw lid van de Raad van Toezicht brengt Wendy een schat aan ervaring en expertise mee op het gebied van bedrijfskunde, stakeholdermanagement en transities. Met een recente governance afgeronde opleiding van Nyenrode Business Universiteit op zak en een passie voor positieve verandering, is zij er klaar voor om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze missie en om Defence for Children Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Loopbaan

Wendy heeft een lange carrière bij ING Nederland en heeft zich hier voornamelijk gespecialiseerd in leidinggeven, programmamanagement en stakeholdermanagement. Haar loopbaan is gekenmerkt door haar toewijding aan leiderschap en het begeleiden van organisaties door complexe transformaties, waarbij vele belanghebbenden betrokken zijn. Met een achtergrond in bedrijfskunde en uitgebreide ervaring binnen de financiële dienstverlening heeft ze veel ervaring opgedaan.

Ik geloof sterk in het leiden van organisaties met een mensgerichte aanpak. Het is mijn passie om teams te inspireren en te motiveren om gezamenlijke doelen te bereiken.

Hart voor kinderrechten

Wendy maakt de bewuste keuze om toezichthouder in de goede doelensector te worden, specifiek bij Defence for Children Nederland. Wendy maakt zich met name zorgen over de toenemende armoede onder kinderen in Nederland en het feit dat niet alle kinderen kunnen rekenen op de belangrijke basiskansen in het leven. “Het verbaast me dat in Nederland de basis niet altijd goed geregeld is voor kinderen, bijvoorbeeld met betrekking tot het recht op water.” Deze bezorgdheden drijven haar om actief bij te dragen aan de missie van Defence for Children Nederland.

Wendy: “Defence for Children Nederland heeft ontzettend veel expertise en gepassioneerde medewerkers in huis. Deze passie en expertise worden ingezet om op te komen voor de rechten van kinderen, omdat ze dat zelf vaak nog niet kunnen. Dat vind ik zo mooi aan deze organisatie.

Terugkijkend op haar eigen kindertijd, koestert Wendy vooral de eenvoudige momenten, zoals dansoptredens met vriendinnen, waarbij haar ouders trots in de zaal toekeken. Ze pleit voor een toekomst waarin kinderen onbezorgd kunnen genieten van het leven, waar ze kunnen ontdekken en geïnspireerd kunnen raken. “Dat is waar het werkelijk om draait”, voegt ze toe.

Defence for Children Nederland

Wendy is gedreven om haar kennis en expertise daartoe in te zetten. Met haar focus visie en strategie, een oog voor belanghebbenden en het creëren van een positieve werk- en organisatiestructuur, is Wendy vastbesloten om Defence for Children Nederland te ondersteunen in haar missie om een wereld te creëren waarin kinderrechten worden gerespecteerd en nageleefd.

Defence for Children Nederland is enthousiast over de toetreding van Wendy tot de Raad van Toezicht. Mirjam Blaak, directeur: “Wendy’s toewijding en deskundigheid zijn een waardevolle aanwinst voor onze missie om op te komen voor de rechten van kinderen. We kijken ernaar uit om samen te werken en zijn dankbaar voor haar inzet en betrokkenheid.”

Lees meer over de Raad van Toezicht van Defence for Children Nederland: https://www.defenceforchildren.nl/over-ons/raad-van-toezicht/

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Breed Mensenrechtenoverleg doet aanbevelingen aan informateur over mensenrechten in buitenlandbeleid

Het Breed Mensenrechtenoverleg (BMO), waar Defence for Children - ECPAT Nederland lid van is, heeft onlangs een brief ge…


Lees meer

Meerjarig partnerschap met de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij heeft per 1 januari 2024 de samenwerking met Defence for Children voor een periode van 5 j…


Lees meer

Highlights 2023

Benieuwd naar ons werk om kinderrechten nog beter op de kaart te zetten? Nu de eerste maand van het nieuwe jaar begonnen…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee