Scroll down

Alternate Text

Foto-serie 'This is Me'

Denk je bij Thailand aan wuivende palmen op witte stranden, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking? Je bent niet de enige! Het aantal toeristen is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld. Dit zorgt voor goede inkomsten en meer welvaart maar heeft ook een schaduwzijde: groei van het aantal kinderen dat slachtoffer is van seksuele uitbuiting. Fotografe Marieke van der Velden bezocht twee opvanghuizen voor slachtoffers van seksuele uitbuiting.

Ze luisterde naar de jongeren wat het voor hen betekent om met hulp weer een perspectief te krijgen op de toekomst. Wie tekenen zij als evenbeeld van zichzelf? Met de veiligheid van het masker laten zij een tip van de sluier van zichzelf zien.

Carrie van der Kroon

“De kinderen laten met de getekende maskers hun enorme veerkracht en levenslust zien. Down to Zero geeft hen de steun in de rug die zij nodig hebben om te groeien van (eventueel) slachtoffer van seksuele uitbuiting naar een verdediger van kinderrechten die opkomt voor zichzelf, en voor andere kinderen en jongeren."

Down to Zero

In de Down to Zero alliantie werken Terre des Hommes, Plan International Nederland, Defence for Children – ECPAT, Free a Girl, ICCO Cooperation en het ministerie van Buitenlandse Zaken samen om commerciële seksuele uitbuiting in elf landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen in 2020. Fotografe Marieke van der Velden ging voor hen op pad en maakte deze indrukwekkende fotoreportage.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee