Scroll down

Alternate Text

Ruzanna

Jongerenambassadeur Ruzanna

Ruzanna: "​Iedereen wil dat zijn eigen kind in een veilig land opgroeit en dat het kind in geval van nood wordt geholpen, maar dan moet jij dat ook voor anderen doen. Open je hart en sluit je niet af van een werkelijke wereld​ ​die​ ​vol​ ​met​ ​gevaar​ ​is."

Bekijk de video!

Ruzanna is jongerenambassadeur bij Defence for Children. De steun die zij van Defence for Children kreeg tijdens haar asielprocedure wil ze nu bieden aan anderen. Ruzanna: “Volgens ons moet er een vast beleid komen dat de kinderen zo min mogelijk moeten verhuizen en moeten kinderen zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over hun bestaan.”

De periode zonder vergunning was...

Verschrikkelijk! Ik was hele tijd depressief en zelfs een periode suïcidaal. Ik leefde in angst en met grote innerlijke pijn, want ik zag hoe erg mijn moeder het beleefde en ik vond het verschrikkelijk. Ik voelde me geen volledig mens. Wij kregen afspraken met vreemdelingenpolitie waar we constant bedreigd werden. Je weet dat dat absoluut niet kan en niet mag, maar omdat je je zo klein voelt, zo hulpeloos kan je niks zeggen. Als ik naar huis fietste keek ik altijd om, om te kijken of ik niet gevolgd word. Na het schandalige verhaal van Howick en Lili was de angst er nog meer. Er was iets gebroken in me. Ik had nergens zin in. Ik bleef leven alleen omdat ik mijn moeder niet in de steek wou laten,​ ​zo​ ​erg​ ​was​ ​het​ ​voor​ ​mij.

Actie voor mijn rechten

Ik heb aantal mensen, organisaties gevraagd om een brief voor ons te schrijven. Ik vond het totaal nutteloos en vernederend. Ik heb ook met de burgemeester van Helmond een afspraak gehad met de vraag of zij de staatssecretaris een brief wilde schrijven.

Eindelijk een keer goed nieuws

Vroeg in de ochtend kreeg ik een telefoontje van de secretaresse van onze advocaat. Zij zei dat onze beschikking is gegrond verklaart, maar ik begreep niet over welke beschikking het ging en wat dat betekende voor ons. Zij stuurde het per email en omdat ik erg gespannen was heb ik het tijdens de les geopend en gelezen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik heb dezelfde zin ruim 3 keer gelezen. Ik was super blij, het leek net een explosie van blijdschap. Ik was blij, maar mijn verstand dacht dat dat niet waar is. Ik stuurde een mail naar de advocaat om te kijken of het klopte. Ik vroeg een goede vriend van ons om het te lezen en om te kijken of hij die ene zin ook ziet. Het eerste wat ik deed was mijn moeder bellen. Drie dagen lang bleef zij vragen of het echt klopte en of de advocaat het heeft bevestigd. 

Nu ik eindelijk een toekomst heb

Ik ben vol met hoop, suïcidaal ben ik niet meer. Elke minuut stel ik mijn toekomst vol met kleuren voor, ik maak plannen en ik stel doelen, wat ik al 5 jaar lang​ ​niet​ ​heb​ ​gedaan.

Blijf strijden

Everything is possible! Iedereen zei tegen ons: "Er is HELEMAAL GEEN kans voor jullie’’, zelfs onze advocaat zei dat er maar ongeveer 5% kans is. Maar toch met de hulp van goede​ ​mensen​ ​hebben​ ​wij​ ​uiteindelijk een​ ​verblijfsvergunning gekregen.​ ​BLIJF​ ​STRIJDEN!

Zelf ambassadeur worden

​Ik weet hoe belangrijk het is om maar heel klein beetje hoop te hebben en te voelen dat ten minste één iemand snapt wat je voelt. Ik heb ooit bij een bijeenkomst een ambassadeur leren kennen, ik kreeg een fijn gevoel bij en ik besloot toen om ook ooit een ambassadeur​ ​te​ ​worden. 

Droom voor mezelf

Gezellig​ ​huis​ ​en​ ​een​ ​perfecte​ ​baan.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee