Scroll down

Alternate Text

Rapport: Offenders on the Move

Rapport - ECPAT International.

Pers banner

Publicatie

Seksuele uitbuiting van kinderen in relatie tot reizen en toerisme neemt in alle delen van de wereld toe. Dit blijkt uit het rapport 'Offenders on the Move', gemaakt onder leiding van ECPAT International.

De afgelopen 20 jaar is de toeristische sector explosief gegroeid. Er wordt veel meer gereisd en zelfs de meest afgelegen delen van de wereld worden nu bezocht voor plezier of werk. Met deze toename is ook het risico voor kinderen om slachtoffer te worden van seksuele uitbuiting groter geworden.

Defence for Children-ECPAT Nederland maakt zich zorgen: uit het rapport blijkt dat door de groei van de mobiliteit en het toerisme het probleem drastisch toegenomen is.

De totale omvang van de uitbuiting is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de aard is tevens veranderd. Blanke, Westerse, rijke mannen van middelbare leeftijd zijn niet langer de typische daders. Overtreders kunnen buitenlanders zijn, maar ook uit eigen land komen. Ze kunnen jong en oud zijn. Sommigen zijn pedofielen, maar de meesten zijn dat niet. Lokale, binnenlandse en regionale reizigers zijn verantwoordelijk voor de meeste zaken.

Download het rapport

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee