Scroll down

Alternate Text

Down to Zero Alliance publicaties

Op 6 en 7 juni 2018 vindt de eerste Global Summit on Child Protection in Travel and Tourism plaats in Bogotá, Colombia. Daar komen wereldwijd leiders bijeen vanuit overheden, internationale organisaties, de private sector, politie en justitie, kinderrechtenexperts en NGO’s om ervaringen te delen op het gebied van het beschermen van kinderen tegen seksuele uitbuiting in reizen en toerisme en hoe dit wereldwijde probleem aan te pakken. De aanbevelingen van de Global Study on Sexual Exploitation of Children in Travel and Tourism, die in lijn zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, vormen samen daarbij de wegwijzer.

Defence for Children – ECPAT Nederland neemt deel aan de Summit en zal samen met de Down to Zero – alliantie (Terre des Hommes, Plan, Free a Girl en ICCO) een sessie leiden over samenwerking tussen private sectorpartijen en maatschappelijke organisaties. Diverse voorbeelden vanuit het Down to Zero-programma zullen worden gepresenteerd, onder andere uit India en Colombia.

Voor de Summit heeft de Alliantie een folder gemaakt met voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen private sectorpartijen en maatschappelijke organisaties actief in het Down to Zero-programma.

De Global Summit wordt georganiseerd door de Colombiaanse overheid, in samenwerking met ECPAT Colombia - Fundación Renacer, de High Level Task Force on Child Protection in Travel and Tourism, ECPAT International, UNICEF en de World Travel and Tourism Council.

The Global Study on Sexual Exploitation of Children in Travel and Tourism (2016), is uitgevoerd door ECPAT International met financiering van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee