Scroll down

Alternate Text

Magazine 'Zo kan het ook' scholen primair onderwijs

Het ‘Zo kan het ook’ magazine van platform In1school laat primair onderwijs scholen aan het woord over hoe zij inclusief onderwijs verwezenlijken. De Korenaar in Eindhoven, het Rondeel in Den Bosch, de Verrekijker in Julianadorp en de Kroevendonk in Roosendaal worden hierin uitgebreid uitgelicht over hun inzet om inclusief onderwijs op hun school in te bedden. Hun ervaringen vormen een belangrijke bron van informatie en inspiratie voor iedereen die wil toewerken naar inclusief onderwijs.

De basisscholen vertellen aan de hand van hun cultuur, beleid en praktijk hoe zij een inclusieve leeromgeving mogelijk maken waar alle kinderen welkom zijn, ongeacht hun achtergrond of beperking. Ze laten zien wat er mogelijk is als de handen ineen geslagen worden om ieder kind een plek te bieden in het regulier onderwijs. Het magazine staat vol met praktische tips, persoonlijke verhalen en voorbeelden waar scholen, beleidsmakers, gemeenten en iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs inspiratie uit kan putten. Platform In1school, een samenwerking van Defence for Children en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), wil aan de hand van dit ‘Zo kan het ook’ magazine het ideaal van inclusie dichterbij brengen.

Download hier het magazine ‘Zo kan het ook’ scholen primair onderwijs

Klik hier voor het platform In1school

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee