Scroll down

Alternate Text

Inclusief onderwijs in Nederland, tijd voor actie!

De uitkomsten van het symposium ‘Samen op weg naar inclusief onderwijs’ dat Defence for Children op 1 juli 2019 bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseerde met het FNO Jongerenpanel Zorg én Perspectief zijn gebundeld in een online magazine. De stand van zaken van inclusief onderwijs én concrete vervolgstappen, drie jaar na ratificatie van het VN-Mensenrechtenverdrag Handicap en het daarin vastgelegde recht op inclusief onderwijs, vindt u terug in dit magazine.

De conclusie van de dag is dat er van een beweging naar inclusief onderwijs nog geen sprake is. Sterker nog, de ontwikkelingen rondom thuiszitters en de leerlingenaantallen in het speciaal onderwijs laten een tegengestelde beweging zien. De ministers van Onderwijs zijn nu aan zet: Defence for Children en FNO roepen hen op om naar aanleiding van het symposium een Taskforce inclusief onderwijs in te stellen. In het magazine staan onder andere de tien stappen om inclusief onderwijs te realiseren, met daarbij het warme pleidooi van Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens dat stilstaan geen optie is als het gaat om inclusief onderwijs.

Meer informatie

Download hier het magazine ‘Inclusief onderwijs in Nederland, tijd voor actie!’

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee