Scroll down

Alternate Text

Special Right! Migratie

Tijdschrift - Right! Migratie.

Pers banner

Publicatie

In deze editie van het tijdschrift staat het thema migratie centraal. Er wordt in Nederland veel gesproken over de instroom en de opvang van vluchtelingen. Hoe staat het met gezinshereniging? Wat betekent het voor de kinderen om hier asiel aan te vragen? Het zijn actuele vragen die velen van ons bezighouden.

Tevens is de discussie rond het Kinderpardon in alle hevigheid terug. In alle uithoeken van het land voeren mensen actie voor kinderen die buiten het Kinderpardon dreigen te vallen. Zoals in Baarn, waar een heel dorp in actie komt voor David en Daniƫl of in Amersfoort waar kort geleden de 17-jarige Eduard werd uitgezet.

In deze Right! staat Defence for Children we stil bij de nieuwe instroom van vluchtelingen en bij kinderen die hier geworteld zijn, maar nog steeds geen verblijfsvergunning hebben. Voor al deze kinderen geldt dat het belang van het kind zou moeten worden getoetst en gewogen in wetgeving en beleid in migratieprocedures. Zo pleit Defence for Children onder meer voor een wet voor gewortelde kinderen, voor kindvriendelijke opvang en voor bescherming van alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Leest u mee? De kinderen komen natuurlijk ook zelf aan het woord.

Download het tijdschrift Right!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee