Scroll down

Alternate Text

Publicatie: 'Gelijke monniken, gelijke kappen?'

Onze juridisch adviseur Kinderrechten en Migratie, Martin Vegter, schreef het artikel 'Gelijke monniken, gelijke kappen? Inconsistenties in de uitvoering van de Afsluitingsregeling langdurig verblijvende kinderen'. Het werd in maart 2023 gepubliceerd in het Journaal Vreemdelingenrecht. 

In het artikel wordt ingegaan op enkele categorieën van zaken waarin vragen rijzen – of gerezen zijn – over de consistentie van beslissingen van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid met de Afsluitingsregeling langdurig verblijvende kinderen en met eerdere beslissingen onder daaraan voorafgaande regelingen, en gaat daarmee over het gelijkheidsbeginsel. Ook wordt stilgestaan bij recente uitspraken van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over de indringendheid van de evenredigheidstoets in zaken onder de Afsluitingsregeling. 

Meer informatie: 

  • Het artikel van Martin Vegter vindt u hier. 
Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee