Scroll down

Alternate Text

Inspirerende initiatieven voor vluchtelingenkinderen

In april 2018 publiceerde Defence for Children samen met het Nederlands Jeugdinstituut een overzicht van vijftien succesvolle initiatieven voor hulp aan vluchtelingenkinderen en hun ouders.

Aanleiding

In de afgelopen jaren zijn er meer kinderen naar Nederland gevlucht. Vluchtelingenkinderen hebben vaak veel meegemaakt, meer dan goed is voor een kind. In het hele land zijn initiatieven gestart om deze kinderen en hun ouders te helpen. In 2016 zijn er 49 initiatieven aangemeld voor de Nationale Jeugdhulpprijzen. De winnaar van de Nationale Jeugdhulpprijzen was het project ‘Asielvloggers’ van de Kindercorrespondent.

Hulp voor vluchtelingenkinderen

Gezien het grote aantal inspirerende initiatieven dat werd ingezonden om mee te dingen naar de Jeugdhulpprijzen, besloten Defence for Children en het Nederlands Jeugdinstituut de publicatie ‘Inspirerende initiatieven voor vluchtelingenkinderen’ te maken waarin 15 van deze initiatieven op een rij worden gezet. De initiatieven laten zien hoe je vluchtelingenkinderen kunt verwelkomen en ondersteunen zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot gezonde volwassenen die hun plek vinden in de Nederlandse samenleving.

Het boekje dient als inspiratiebron voor hen die zich voor deze kinderen in willen zetten.

Meer informatie:

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee