Scroll down

Alternate Text

Youth Advocacy Toolkit Girls’ and Young Women’s Rights and The 2030 Agenda

Binnen het Girls Advocacy Alliance (GAA) Programma is een toolkit ontwikkeld voor jongeren om hun stem te laten horen en in hun eigen community, regionaal en nationaal te lobbyen voor meisjesrechten. De toolkit bevat aanbevelingen en tip & trics voor youth advocates die in het programma participeren. De lobby in het programma is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG) , oftewel de 2030 Agenda, waaraan overheden zicht in 2015 hebben gecommitteerd. Deze zeventien doelen zorgen voor een betere en eerlijkere wereld, zoals bijvoorbeeld doel 5: gelijke rechten en empowerment voor alle vrouwen en meisjes. De 2030 Agenda heeft de ambitie om wereldwijd iedereen mee te laten doen. Dit geldt speciaal voor meisjes en jonge vrouwen omdat zij regelmatig te maken krijgen met verschillende vormen van discriminatie.

Lobbyisten hebben ervoor gezorgd dat meisjes en jonge vrouwen zijn meegenomen in deze SDG-agenda. Als resultaat dat er een doel is opgenomen over gender gelijkheid en doelstellingen als het stoppen van kindhuwelijken, het verzekeren van toegang tot medische zorg en educatie. Het is nu noodzaak om overheden te houden aan hun beloftes en te investeren in rechten voor meisjes en jonge vrouwen, zodat hun leven in positieve zin verandert. Met de toolkit kunnen jongeren het heft in eigen handen nemen en druk uitoefenen op de overheid en andere belangrijke organisaties. De doelen gaan tot en met 2030, maar de impact van de doelen reiken natuurlijk veel verder.

Youth Advocacy Toolkit Girls’ and Young Women’s Rights and The 2030 Agenda.

Girls Advocacy Alliance Programma

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee