Scroll down

Alternate Text

Meisjesbesnijdenis: moeders wil is geen wet

Artikel - Tijdschrift A&MR voor Asiel & Migrantenrecht.

Pers banner

Publicatie

Regelmatig schrijven medewerkers van Defence for Children artikelen in vaktijdschriften. In maart 2016 verscheen het artikel 'Moeder wil is geen wet' in het tijdschrift A&MR voor Asiel & Migrantenrecht, geschreven door Martin Vegter, juridisch adviseur Kinderrechten en Migratie bij Defence for Children.

Volgens de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State loopt een Guinees meisje bij terugkeer geen risico op FGM als haar moeder niet wil dat dit gebeurt. Martin Vegter plaatst dit oordeel tegen de achtergrond van informatie over FGM in Guinee, de recente CAT-uitspraak en EHRM-jurisprudentie over 'foreseeable risk'. Hij bekritiseert de wijze waarop de Afdeling omgaat met beschikbare landeninformatie en bronnen van het Ambtsbericht en concludeert dat de rechten van Guineese meisjes in de asielprocedure niet worden gerespecteerd.

Download hier het artikel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee