Scroll down

Alternate Text

Investing in girls & women: a good business

Rapport - Girls Advocacy Alliance.

Pers banner

Publicatie

Hoewel er belangrijke ontwikkelingen zijn op gebied van de promotie van gelijke kansen voor vrouwen in het bedrijfsleven, is gendergelijkheid nog geen vanzelfsprekendheid. Het komt nog steeds voor dat vrouwen ten opzichte van mannen worden onderbetaald, minder carrièremogelijkheden hebben of dat zij onder slechtere arbeidsomstandigheden werken. De Girls Advocacy Alliance waar Defence for Children deel van uitmaakt, heeft een rapport uitgebracht over de positie van vrouwen in het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden met aanbevelingen voor bedrijven in de private sector die actief deelnemen aan de internationale productieketen en multi-steakholder partnerschappen.

Nulmeting Nederlands bedrijfsleven

Afgelopen jaar heeft de Girls Advocacy Alliance een nulmeting uitgevoerd onder het Nederlandse bedrijfsleven met medewerking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Business Social Compliance Initiative (BSCI), Netherlands African Business Counsil (NABC) en Global Compact, over het genderbeleid van een bedrijf en het beleid van hun ketenpartners en leveranciers. Negen thema's gelieerd aan de SDG-doelen kwamen hierin aan de orde, waaronder gendergelijkheid, fatsoenlijk werk en partnerschappen voor duurzame ontwikkeling, discriminatie, beloning, (seksueel) lastiggevallen worden, gezondheid en veiligheid, werkuren en overwerk, maar ook managementsystemen, toegang tot diensten en partnerschappen. Daarnaast zijn stakeholders uit onder andere het bedrijfsleven ge√Įnterviewd, en wordt geadviseerd hoe de toeleveringsketen voor internationaal opererende bedrijven verbeterd kan worden.

Dit rapport is geschreven door Plan Nederland in samenwerking met Defence for Children, Terre des Hommes en het ministerie van Buitenlandse Zaken die gezamenlijk de Girls Advocacy Alliance vormen.

Download hier het rapport

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee