Scroll down

Alternate Text

Advocating for girls rights mid term review synthesis report

Halverwege het vijfjarige programma van de Girls Advocacy Alliance is een mid term review gedaan om de effectiviteit van het programma te meten. Het doel van dit programma is dat meisjes in Ghana, Ethiopië, Kenia, Liberië, Sierra Leone, Uganda, Bangladesh, India, Nepal en de Filipijnen niet meer te maken krijgen met geweld en economische exclusie. Op basis van hun gender komt dit nog veelvuldig voor. Om dit te evalueren is gebruik gemaakt van Outcome Harvesting, een methode die bijzonder geschikt is om resultaten van advocacy programma’s te identificeren en bij te houden.

In totaal zijn tijdens de eerste helft van het programma 750 outcomes gerapporteerd. Deze zijn gebruikt als basis voor de evaluatie, net zoals de succesvolle en minder succesvolle casestudies van de tien landenteams verbonden aan het programma. De mid term review laat zien dat de partners met hun lobby en advocacy belangrijke bijdragen hebben geleverd aan het beëindigen van geweld tegen meisjes en de versterking van de economische positie van meisjes en jonge vrouwen.

The Girls Advocacy Alliance is een samenwerking van Plan International Nederland, Terre des Hommes Nederland en Defence for Children – ECPAT Nederland in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Download hier Girls Advocacy Alliance Mid term review 2018 

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee