Scroll down

Alternate Text

Procedural Rights of Juveniles Suspected or Accused in the EU

Rapport - Procedural Rights of Juveniles Suspected or Accused in the EU.

Pers banner

Publicatie

Volgens het VN-Kinderrechtenverdrag heeft ieder kind dat verdacht, vervolgd of veroordeeld wordt voor een strafbaar feit recht op een pedagogische behandeling die geen afbreuk doet aan de eigenwaarde en de menselijke waardigheid van het kind en die rekening houdt met de leeftijd van het kind en die de herintegratie en de opbouwende rol van het kind in de samenleving bevordert. Ieder kind heeft recht op een eerlijk proces en op juridische bijstand.

In het Europese Pro-Jus project onderzoekt Defence for Children of de procedurele rechten van minderjarigen voldoende worden geborgd en dan met name de rechten van niet-Nederlandse minderjarigen die in aanraking komen met het jeugdstrafrecht. Het gaat daarbij om de rechten uit drie Europese richtlijnen die regels bevatten over:

1.    het recht op vertaling en vertolking;
2.    het recht op informatie;  
3.    het recht op toegang tot een advocaat.

Het onderzoek in Nederland maakt onderdeel uit van een groter geheel. Het nationale onderzoek dat hier is uitgevoerd is op hetzelfde moment ook in vier andere Europese landen gedaan: België, Spanje, Frankrijk en Hongarije.

Download hier het rapport

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee