Scroll down

Alternate Text

Minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik in het strafproces

Factsheet - Minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik in het strafproces.

Pers banner

Publicatie

In september 2015 publiceerde Defence for Children het onderzoeksrapport Minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik in het strafproces. In het rapport werden nationale regels en beleidsdocumenten inzake de positie van minderjarige slachtoffers in het strafproces getoetst aan het internationale kinderrechtenkader. De inbreng van ervaringsdeskundige minderjarigen en ouders, alsook professionals, was van onmisbare waarde om daarbij ook een indicatie van de praktijk te kunnen geven. Het rapport maakte duidelijk dat er voor minderjarige slachtoffers van 12 jaar en ouder nog veel moet gebeuren om hun rechtspositie, conform internationale regelgeving, met voldoende waarborgen te omkleden.

Daarnaast werden zorgpunten geformuleerd – onder meer in het kader van informatie en privacy – die niet gerelateerd zijn aan de leeftijdsgrens van 12 jaar, maar ook jongere minderjarige slachtoffers (kunnen) betreffen. In deze factsheet, ruim een jaar na het verschijnen van het onderzoeksrapport, wordt de balans opgemaakt. Wat is er bereikt? Wat moet er nog gebeuren? 

Klik hier voor het de factsheet

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee