Scroll down

Alternate Text

Kinderen in Tel 2010

Op maandag 1 maart 2010 is het Databoek Kinderen in Tel 2010 aangeboden aan Minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet. Deze presentatie vond plaats in Nieuwspoort in Den Haag.

Indicatoren

Het Databoek Kinderen in Tel (KIT) is al vijf jaar een inspiratiebron voor innovatief lokaal jeugdbeleid.
Vanaf 2006 brengt het Databoek de leefsituatie van kinderen en jongeren per gemeente, provincie en per wijk in kaart. Aan de hand van twaalf indicatoren, gebaseerd op het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind, laat KIT zien hoe het gesteld is met het welzijn van kinderen in Nederland en in welke omstandigheden zij verkeren. Dit jaar presenteert het Databoek voor het eerst de gegevens over het thema jeugd-participatie; in hoeverre hebben jongeren volgens gemeenten invloed en in spraak op voor hen belangrijke issues? Dit is gebeurd met ‘Be Involved’, de landelijke Kwaliteitsmeter Jeugdparticipatie Gemeenten (ontwikkeld in samenwerking met de vier grote steden en Tilburg).

Vergelijken

Editie 2010 van KIT maakt trends zichtbaar door gegevens over vijf jaar met elkaar te vergelijken. De cijfers laten duidelijk zien dat de meeste gemeenten zich de KIT-resultaten aantrekken en ook daadwerkelijk gebruiken in hun jeugdbeleid.

Dit Databoek presenteert bovendien een Top Tien van gemeenten van elk van de twaalf indicatoren, bijvoorbeeld tienermoeders, speelruimte, achterstandsleerlingen en zuigelingensterfte.

Publicatie

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee