Scroll down

Alternate Text

Jaarbericht Kinderrechten

In het Jaarbericht Kinderrechten wordt de kinderrechtensituatie in Nederland onder de loep genomen met als uitgangspunt het VN-Kinderrechtenverdrag. Het laat zien hoe het ervoor staat met de kinderrechten in Nederland. In het Jaarbericht Kinderrechten meten Defence for Children en UNICEF Nederland de stand van zaken omtrent kinderrechten op het terrein van jeugdstrafrecht, migratie, kindermishandeling, uitbuiting en jeugdzorg. Per thema zijn de kinderrechtenbeginselen geïnventariseerd aan de hand van het VN-Kinderrechtenverdrag.

Vanuit deze beginselen is per thema de kinderrechtelijke praktijk geanalyseerd. Op basis van deze analyse en de cijfers zijn beleidsaanbevelingen geformuleerd. Het Jaarbericht Kinderrechten bevat tevens een terugblik op aanbevelingen die in het vorige jaar zijn gedaan, maar niet zijn opgevolgd. Een deskundigenpanel van kinderrechtenspecialisten geeft bij elk thema een score over de kinderrechtelijke praktijk. Daarnaast geven diverse professionals uit het werkveld per thema een reactie. 

U kunt hier downloaden:

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee