Scroll down

Alternate Text

Institutionele donoren

Samenwerkingspartners

Defence for Children ontvangt financiële steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stimuleert mensen tot gezond gedrag De ambtenaren van het ministerie van VWS maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport.

Defence for Children ontvangt als voorzitter en secretariaat van het Kinderrechtencollectief van het ministerie van VWS subsidie voor de voorlichting in kinderrechten. Hiervan worden verschillende activiteiten gefinancierd en daarnaast voorlichtingsmaterialen, trainingen aan professionals en de website.

Lees meer

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken investeert in ontwikkelings- samenwerking. Ongeveer de helft gaat direct naar ontwikkelingslanden en organisaties als de VN. De andere helft wordt als subsidie besteed aan bedrijven en maatschappelijke organisaties, waaronder Defence for Children.

In het kader van het Matra programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken werkte Defence for Children in de afgelopen jaren aan verschillende langlopende projecten in Georgië, Oekraïne en Rusland. Jeugdzorg, jeugdstrafrecht en de aanpak van kindermishandeling en seksuele uitbuiting (via ECPAT) zijn de thema's die hierbij aan de orde waren. In 2012 zijn de projecten in Georgië en Oekraïne afgerond.

Met steun van het Mensenrechtenfonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt in Thailand, Cambodja, Filippijnen, Gambia en de Dominicaanse Republiek samengewerkt met lokale ECPAT-partners om overheden en de hotelindustrie te motiveren acties te ondernemen om kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting in toerisme. Dit wordt bewerkstelligd door  campagnemateriaal en het geven trainingen voor hotelpersoneel, politie, beveiligingsambtenaren, overheidsambtenaren, maatschappelijk werkers en mensen van kinderrechtenorganisaties.

Lees meer

Europese Commissie

De Europese Commissie is het uitvoerende orgaan van de EU en behartigt de belangen van de EU als geheel. Op het gebied van migratie en uitbuiting werkt Defence for Children met financiering van de Europese Commissie (ISEC Action Grant) aan onderzoek naar de bescherming van buitenlandse minderjarige slachtoffers van uitbuiting. Defence for Children werkt daarnaast mee aan projecten in Oekraïne en Georgië via speciale regionale of lokale subsidieprogramma's van de Europese Commissie.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Hartelijk dank!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee