Scroll down

Alternate Text
News banner

Nederlander opgepakt voor verspreiding video's van seksueel misbruik van kinderen

Op 9 maart is een man gearresteerd in zijn huis in Barendrecht voor het bezitten en verspreiden van afbeeldingen van kindermisbruik. De man is de vermoedelijke administrator van de website Darkscandals.com, die gewelddadige verkrachtingsvideo’s en seksueel misbruik van kinderen hostte.

De Nederlandse politie arresteerde in samenwerking met de Amerikaanse en Duitse politie en Europol de Nederlandse vermoedelijke administrator van de website.

De website, die zowel op het dark web als het reguliere internet beschikbaar was, hostte meer dan 2.000 video’s en afbeeldingen. Darkscandals.com adverteerde met “echt chantagemateriaal, verkrachtings- en gedwongen seksvideo’s van meisjes over de hele wereld.”

Gebruikers konden de video’s verkrijgen in pakketten via email, om te downloaden, door te betalen met cryptovaluta, of door nieuwe video's te uploaden. 

De website was specifiek gericht op materiaal dat seksueel geweld bevatte en weerde materiaal dat dat niet was. De website hanteerde daarbij de regel voor uploads dat het video’s van “echte verkrachting” moesten zijn en verbood “nep, amateur[…] of gespeelde films”. De website sprak de voorkeur uit voor “zelfgemaakt materiaal”. Het wordt geschat dat de administrator van de website twee miljoen dollar heeft verdiend aan deze website.

Defence for Children – ECPAT onderstreept het belang van een goede samenwerking tussen politie en justitie van verschillende landen en regio’s in het stoppen van de productie en verspreiding van online materiaal van seksueel misbruik van kinderen.

Meer informatie 

EUROPOL - DARK WEB CHILD ABUSE ADMINISTRATOR OF DARKSCANDALS ARRESTED IN NETHERLANDS

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Opsporing online kindermisbruik in de EU blijft mogelijk dankzij verlening tijdelijke wetgeving

Sinds 21 december 2020 is een nieuwe Europese privacywetgeving van kracht, waardoor bedrijven als Meta en X geen softwar…


Lees meer

Voorkom een gat in het detecteren van online kindermisbruik

Het aantal meldingen van online beeldmateriaal van kindermisbruik stijgt al jaren, aldus de politie in hun jaarverslag 2…


Lees meer

Aanpassingen EU-verordening online kindermisbruik leiden tot minder signalering

De Europese Commissie presenteerde in mei 2022 de verordening om online seksueel kindermisbruik tegen te gaan. Sindsdien…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee