Scroll down

Alternate Text
News banner

Nederlander opgepakt voor verspreiding video's van seksueel misbruik van kinderen

Op 9 maart is een man gearresteerd in zijn huis in Barendrecht voor het bezitten en verspreiden van afbeeldingen van kindermisbruik. De man is de vermoedelijke administrator van de website Darkscandals.com, die gewelddadige verkrachtingsvideo’s en seksueel misbruik van kinderen hostte.

De Nederlandse politie arresteerde in samenwerking met de Amerikaanse en Duitse politie en Europol de Nederlandse vermoedelijke administrator van de website.

De website, die zowel op het dark web als het reguliere internet beschikbaar was, hostte meer dan 2.000 video’s en afbeeldingen. Darkscandals.com adverteerde met “echt chantagemateriaal, verkrachtings- en gedwongen seksvideo’s van meisjes over de hele wereld.”

Gebruikers konden de video’s verkrijgen in pakketten via email, om te downloaden, door te betalen met cryptovaluta, of door nieuwe video's te uploaden. 

De website was specifiek gericht op materiaal dat seksueel geweld bevatte en weerde materiaal dat dat niet was. De website hanteerde daarbij de regel voor uploads dat het video’s van “echte verkrachting” moesten zijn en verbood “nep, amateur[…] of gespeelde films”. De website sprak de voorkeur uit voor “zelfgemaakt materiaal”. Het wordt geschat dat de administrator van de website twee miljoen dollar heeft verdiend aan deze website.

Defence for Children – ECPAT onderstreept het belang van een goede samenwerking tussen politie en justitie van verschillende landen en regio’s in het stoppen van de productie en verspreiding van online materiaal van seksueel misbruik van kinderen.

Meer informatie 

EUROPOL - DARK WEB CHILD ABUSE ADMINISTRATOR OF DARKSCANDALS ARRESTED IN NETHERLANDS

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Minister zet druk op ict-bedrijven om online kindermisbruik te verwijderen

Als ict-bedrijven niet binnen drie maanden beeldmateriaal van kindermisbruik van hun webpagina’s verwijderen, zal minist…


Lees meer

Wetsvoorstel over online en offline seksueel overschrijdend gedrag

Het ministerie van Justitie & Veiligheid heeft een voorontwerp voor een wetsvoorstel klaargemaakt voor consultatie o…


Lees meer

Schokkend beeldmateriaal in appgroep klas: ouders praat erover

Regelmatig duiken berichten op in de media over schokkend materiaal dat gedeeld wordt in What’s app groepen van scholier…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee