Scroll down

Alternate Text

Youth Group

Defence for Children - ECPAT Youth bestaat uit een groep studenten en jongprofessionals in de leeftijdscategorie van 18-26 jaar met verschillende (studie)achtergronden. Zij zetten zich vrijwillig in om de kennis in de maatschappij te vergroten en bewustwording te creëren betreft alle thema’s waar Defence for Children - ECPAT zich hard voor maakt. Zij gaan hiervoor in gesprek met kinderen, studenten en professionals en plaatsen nieuwsberichten op de website en social media. De jongerengroep bestaat uit twee commissies: Youth Projects en Inspirations.

Inspirations

Het team 'Inspirations' organiseert bijeenkomsten en activiteiten over de diverse thema’s waar Defence for Children zich hard voor maakt. Gedurende de verschillende activiteiten worden gevoelige thema’s met betrekking tot minderjarigen bespreekbaar gemaakt. We vinden het belangrijk dat de maatschappij bewust is van de verschillende situaties waarin kinderen terecht kunnen komen en waarbij sprake is van een (mogelijke) kinderrechtenschending. De activiteiten van het team Inspirations is dé plek voor discussie en inspiratie! Wegens Corona vinden onze activiteiten op dit moment vooral online plaats.

Youth Projects

De commissie Youth Projects initieert, ontwikkelt en voert verschillende projecten uit gericht op het vergroten van kennis en bewustwording van kinderrechten. Het hoofddoel is kinderen en jongeren meer zelfbewust te maken en hen in staat te stellen hun eigen grenzen en de grenzen van anderen te herkennen, te respecteren en te bewaken. Dit wordt gedaan door in gesprek te gaan met kinderen en jongeren op scholen en in jongerengroepen. In de projecten worden meerdere werkvormen aangeboden om kinderen en jongeren zo goed mogelijk te informeren en handvatten te bieden, opdat zij meer inzicht krijgen in wie zij zijn en hoe zij hun eigen grenzen kunnen aangeven, online en offline.

In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie.

Contact

Wil je een bericht voor ons achterlaten? Heb je iets te melden, te vragen of wil je graag je mening geven?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee