Scroll down

Alternate Text

Wegwijzer voor minderjarigen in de politiecel

Jaarlijks worden ruim 30.000 minderjarigen verhoord door de politie. Elke jaar verblijven daarvan ongeveer 8.000 minderjarigen een nacht of langer in een politiecel. Defence for Children heeft een folder over de rechten en plichten voor minderjarigen in de politiecel uitgegeven. De politie, ouders, advocaten en jeugdreclasseerders kunnen deze gratis bestellen en aan ieder kind geven dat enige tijd in een politiecel verblijft.

Volgens het VN-Kinderrechtenverdrag hebben minderjarigen in het strafrecht aparte rechten waarbij rekening wordt gehouden met hun leeftijd. Zij kunnen bijvoorbeeld alleen worden opgesloten als het niet echt niet anders kan, als uiterste maatregel.  Zij mogen niet samen met volwassenen worden opgesloten of luchten. De ouders en de advocaat van een minderjarige verdachte mogen dagelijks op bezoek komen en bellen. 

Op het politiebureau en jonger dan 18 jaar?
Klik hier om de folder ''Op het politiebureau en jonger dan 18 jaar? Wegwijzer over je rechten en plichten'' te downloaden. 

De folder is tegen verzend- en administratiekosten te bestellen (ook in grote hoeveelheden) via het secretariaat van Defence for Children op nummer 071 5160 980 of per mail info@defenceforchildren.nl.

Pers banner
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee