Scroll down

Alternate Text
News banner

Marnix Huis in ’t Veld nieuwe manager programma’s bij Defence for Children Nederland

Vanaf 2 september is Marnix Huis in ’t Veld gestart als Manager Programma’s bij Defence for Children Nederland. Marnix treedt daarmee tevens toe tot het Managementteam, waar hij zich aansluit bij directeur-bestuurder Mirjam Blaak en Manager Communicatie, Public Affairs en Kinderrechtenhelpdesk Carrie van der Kroon.

Ervaring door eigen organisatie

Marnix brengt een schat aan ervaring met zich mee. Voordat hij zich bij Defence for Children Nederland aansloot, leidde hij 19 jaar lang de organisatie Macheo in Kenia. Daar zette hij zich in voor kinderen in uiterst kwetsbare omstandigheden, zoals extreme armoede en kinderen en families op de vlucht. Door zijn werk heeft Marnix ruime ervaring met het bijstaan kinderen, meisjes en families die ernstige kinderrechtenschendingen hebben meegemaakt, waaronder seksueel geweld, misbruik en uitbuiting, maar ook extreme armoede.

De loterij van het leven

Marnix benadrukt het belang van kinderrechten vanuit wat hij noemt de ‘loterij van het leven’. “Je hebt geluk als je wordt geboren in een gezond lijf en een fijn gezin. Dat geldt niet voor alle kinderen. Kinderrechten en kinderbescherming zijn dan essentieel om toch voor goede/gelijke kansen te zorgen.”

Over zijn keuze voor Defence for Children Nederland zegt Marnix: “Ik wilde graag terug naar huis, naar Nederland, maar ik wilde me ook blijven inzetten voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Dat is precies wat Defence for Children Nederland doet. De juridische aanpak van Defence for Children Nederland trekt mij ook, want dat maakt de inzet duurzaam. Daarmee zorg je voor blíjvende verandering voor alle kinderen. Ik heb zelf lang geleefd in een land waar de rechtsstaat niet werkt en dat is heel beangstigend.

Programma's en projecten

Bij Defence for Children Nederland gaat Marnix zich richten op de programma's en projecten, zowel in Nederland als internationaal. “Ik kijk ernaar uit om in deze nieuwe omgeving weer vol overgave opnieuw een verschil te kunnen maken voor kinderen”, zegt hij.

Mirjam Blaak, directeur bij Defence for Children Nederland, is enthousiast over de komst van Marnix: “Marnix brengt ruime internationale ervaring mee met het werken op het terrein van kinderbescherming, heeft een ruim netwerk en ruime ervaring met fondsenwerving en strategische, organisatorische vraagstukken binnen de non-profitsector. Hij is daarmee een stevige toevoeging aan ons team."

 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Europese verkiezingen: een kans voor kinderrechten

De recente Europese verkiezingen, waarbij miljoenen Nederlanders en andere Europese burgers hun stem uitbrachten, zijn v…


Lees meer

Reactie op hoofdlijnenakkoord

Na ruim zes maanden onderhandelingen ligt er sinds gisteren een hoofdlijnenakkoord tussen de partijen PVV, VVD, NSC en B…


Lees meer

Ufuk Kâhya verkent kinderrechten in de EU met Defence for Children Nederland

Defence for Children ontving Ufuk Kâhya in het Kinderrechtenhuis in Leiden voor een werkbezoek. Kâhya zette zich als voo…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee